THOSE WHO HAVE A SPECIAL PLACE IN MY HEART my sisters my mummy kak wa he who still have a special place in my heart best friend kak wani

Thursday, February 14, 2013

Blake Shelton - Who Are You When I'm Not Looking (Official Video)



i find this quite a special song..because the man is wondering how his woman behaves when he is not around ....sweet

post ala2 org dewasa sikit. blushing**

okay today i wanna talk about babies..how many of you melt if u see a very cute baby giving their first grin at you?hehe,its too adorable to resist kan?so here are some photos of my anak buah (as in) anak my cousins.. sgt seronok sebenarnya bila dah berumah tangga and dikurniakan zuriat sbb anak2 pengikat kasih syg ibu bapa..Walaupun kedua2 suami isteri tu belum cukup ilmu keibu bapaan tapi bila sama2 belajar and membesarkan anak sama2 itu adalah pengalaman paling manis buat suami isteri..hihi..melting okayy tgk lelaki muda walaupun yang belum kawin dukung budak kecik..omaigoddd what a lovely and caring guy he is..ecewahh.. tapi ada jugak pasangan yg x dikurnikan rezeki cahaya mata..sedih kn..tapi tu mungkin ujian dari Allah.supaya manusia bersabar dan tak putus asa dengaNya.Jgn berhenti berdoa.Cepat atau lambat Allah pasti akan mengabulkn doa kita asalkan kita ikhlas dan betul2 berharap dgnNya..Anak merupakan saham dan aset buat ibubapa.Tambah2 anak yg soleh.

 'berdoalah kepadaku,nescaya akan aku perkenankan bagimu.Sesungguhnya orang-orang yg menyombongkan diri dari menyembah-ku akan masuk neraka Jahanam dalam keadaan hina-dina' (Al -mu'minun : 60 ) so apalagi,cepat2 berdoa dgn Allah and minta supaya doa kita diperkenankan..

okay doa apa yg boleh dibaca untuk mendapatkn zuriat ialah doa dari surah al anbiya ayat 89 : Dan ingatlah kisah Zakaria, tatkala menyeru TuhanNya: “ Ya Tuhanku, Janganlah engkau membiarkan aku hidup seorang diri (tidak mempunyai zuriat keturunan) dan Engkaulah waris yang paling baik (diserahkan segala urusan kepadaMu)(al-anbiya 89) 

amalkan lah doa ni selalu insyAllah nanti Allah bagi lah anak..my cousin dulu pun 5 tahun kawin x dapat anak..memang boleh nampak yg dua2 suami isteri tu mcm sunyi and selalu gaduh and bila ada campur tangan pihak keluarga hampir nak bercerai deorg.sedih sgt..Tapi Alhamdullilah lps 5 tahun allah bagi baby yg sgt comel dkt deorg..Mohammad aidan..comel sgt2..berkat kesabaran..skrg ni tgk deorg happy sgt..hihi

 okay haha cousin2 yg dah kawin selalu pesan kat kami adik2 yg masih kecik2 ni..dah besar2 ni jaga diri elok2..jgn bagi jatuh la apa la..jgn lasak sgt..sebab org perempuan makin besar makin byk sakit dia.haha.mula2 buat x endah pun tapi bila fikir balik,yela takut jugak.nanti susah nak mengandung =_= haha yg lagi merepek2 bila makcik2 semua sibuk nak bagi tips malam pertama dkt bakal2 cousin yg nak kawin..haih la yg masih muda2 ni mula lah nk tergedik2 dgr sekali.konon curious lah..gedik je lebih..lepastu bila dah kena perli tahu pulak malu2 time2 tu lah nak lari...hahaha..xpa dah 20 an dah,infact ade je kwn2 sebaya yg dah kawin (back up diri sendiri) im just sharing dgn kwn2 yg bakal berkahwin and dah berkahwin..hihi what my makcik said kalau nak bakal zuriat yg baik bacalah doa ni..lagi elok kalau lepas majlis buat solat sunat sama2 dulu.and suami kena baca doa.hihi rilex2 jgn gelojoh sgt.. =_='

 'Dengan nama Allah yg maha pemurah lagi maha penyayang.Wahai Tuhanku!jauhilah kami dari syaitan dan jauhkan syaitan dari apa yg engkau kurniakan kepada kami'

 doa ni penting tau supaya benih yg terpilih tu jenis yg terbaik.Bila keluar anak jdilah handsome,cantik and perangai pun baik2.dilindungi Allah dari ganguan syaitan..InsyAllah.. kalau dah dapat zuriat tu bersyukur lah sama ada lelaki ke prempuan.setengah pasangan tu bila mengharap sgt nak dapat anak jantina tertentu,bila xdpt selalu kecewa and selalu menyalahkan pihak perempuan T_T

sebenrnya yg menentukn jantina lelaki atau perempuan adalah sperma lelaki.ini hukum biologi yg kite semua pernah belajar,sebab sperma lelaki lah yg membawa faktor Y atau X. dalam Al quran sendiri pernah menyebut tentang faktor yg menentukn jantina lelaki dan perempuan Ia ditentukn sewaktu benih (sperma) dipancarkn..

 'dan dialah yang menciptakan pasangan-pasangan lelaki dan perempuan (jantan dan betina) daripada nutfah (benih) sewaktu ianya dipancarkn.' (surah an-Najmm 53:45-46) 

 haha,ada benda menarik nk di kongsi kat sini,since we are talking about baby i would want to share with you about something which i heard from a friend of mine..there are some parents who sponsored honeymoon ticket from their children..kenapa? haha because they wanted to get their cucu as soon as possible..and tempat honeymoon yg dipilih tu tempat peranginan tmpt sejuk..since it is cold,both spouses will stay in their room more than spending their time visiting the places around..and the funnier thing is they (the parents) even provide their children (woman) or their daughter in law with few night gowns just for the honeymoon purpose which they will put it together in their bag without them knowing haha..and one of the most popular place they will really suggest or sponsored for the honeymoon is Banjaran Alps di Mont Blanc,switzerland.because its really cold there :3 tapi kn seronoknyaa pergi tmpt2 menarik..estonia,tahiti or any other famous places =_=' hahaha..the elders will do anything,whichever most effective just to fufil their own interest and also for the happiness of their children..

 There are some people who learnt something from other races too.The French used to say, no matter how close we are with our husband always and always spare something as a secret..Lumrah lelaki suka megejar dan sukakan cabaran.. when you are living together after married,dont always wear nothing infront of him.Kalau selalu tunjuk semua he wil get immune =_=' but when u hide some part and show some part it will invite him to figure out more..huhu it is like creating some spark in his subconcious mind.. have you ever heard about the word french flatter?it is how the french woman tackle their husband..but if u live in England with the Brits,it is called boorish tips..haha..so its lucky if u you study in overseas and mix around with any people of different races..there is something u can learn as long as it is within the syariah.. (^_^)V

 most man said, if u wanted to adpot a behaviour like a wife,be like a french wife in bedroom,like the japanese woman treat her husband at home,and practise what real malay woman do outside the house..but never follow the american woman..eventho they are friendly but they are agressive,rude and social..The brits woman is quite shy and polite..but i still think what malay women does is even better..we are malay.we are gracefull and we are polite..be like the real malay woman.. :) okay enough with all these tips..im telling u this because it is something quite interesting and has to be shared with my other female friends and my cousins ofcourse..

 herm harini valentine day..mesti ramai gadis2 kat luar sana terkorban jadi mangsa lelaki2 yg tak bertanggungjawab..sedihnya,sexual intercourse is haram if you and your couple is not married,but if a married couple do it,God count it as an ibadah.You got merit from doing that action with your wife.Sex is not bad in God's eyes,it is not taboo,but it is bad when you do it with wrong people.someone who is not your wife..i have few friends yg buat mistake ni..kdg2 sedih tgk.belajar pandai2 tapi sanggup mensia2 kan maruah diri mcmtu..kalau betul lelaki tu syg ajak lah kawin..marry her..

 perempuan jagalah kehormatanmu hanya buat suamimu..jika kau hilang kehormatamu.tiada lagi yg berharga pada dirimu..ya kita semua masih muda ada nafsu..but Allah has already give a prescription on how to protect ourselves,the thkir (zikir) the remembrance of Allah this will provide a layer of protection to our heart..Pray to Allah that he will guide you true his beautiful religion and allow u to submit faithful to him..mungkin dulu kita lain tapi from time to time perlu lah ada perubahan..perlulah semakin matang..InsyAllah.. baca lah doa ni sebelum keluar rumah

 "Ya Allah,sekiranya engkau mengetahui bahawa aku beriman denganmu dan rasulmu,dan aku memelihara kehormatanku hanya untuk suamiku maka janganlah biarkan aku menjadi mangsa orang kafir dan org yg zalim"

Monday, February 4, 2013

random

okay i miss my home..i miss my small room, i miss my bed..rinduu bau pandan..hehe.penat kutip pandan byk2 letak dlm bilik..bau yg sgt segar and semula jadi..serious..where do i get this idea? waktu kak wani kawin dulu..bilik pengantin bau pandan..wangi sangat2.sebab dia dah sebati dlm air cond sejuk..berhari2 bau bilik pengantin tu wangi..tak hilang2..rasa mcm nak tidur je dlm bilik tu..hehe..so balik baru2 ni i tried to put few pandan leaves inside my room..memang best.. T_T rindunyaa..rasa mcm pengantin baru je tapi husband nya tak ada.haha..okay nanti siapa2 yg nak bilik bau segar and wangi letak lah pandan..mesti suka..rasa nk tidurr je..kalau yg dah berkahwin tu mesti husband korang sukaa...penat2 balik kerja tapi masuk bilik rasa mcm woww what a relief!...nak rehat sepuas-puasnya..hehe okay,xpa im going back this friday..habis tertinggal shampoo and face cleanser kat rumah..nasib baik 5 hari je lagi nak duduk sini..kesian rambut kena pakai shampoo lain..huhu.okay my hair is growing too fast..dah cecah pinggang =_= i think i have to cut it short tapi sayang pulak..each time pergi cuci muka pagi2 selalu renung cermin lama2 and ckp dlm hati..wahh dah besar dah aku..rambut dah panjang.dulu kecik2 rambut pendek je.hehe..dgn rambut panjang ni rasa lah mcm perempuan sikit..rasa mcm ayu pun ada.hahaha.okay masuk bakul angkt sendiri.. (^_^)v tapi honestly ,memang pun my long hair makes me look so perempuan.. okay bye

Sunday, February 3, 2013

Things that i want to do with my future spouse ;P

What should i write for this post?hehe..actually saya sgt bosan..well next class will be at 4 15.nak keluar jalan2 pon mcm tak patut plus transport pon xada.haha..but its okay i should stay at my campus more since it is already my final year..pejam celik pejam celik im gonna finish my diploma really soon and akan tinggalkan campus..hehe xdela soon sgt tapi insyAllah october tahun ni.then i will proceed my degree somewhere else since our faculty is going to move to other uitm campuses..so sad..i really like it here,walaupun xsuka environment dia yg bosan but its really near with my house and utp is just next to us..ada jugak la jiran universiti and mestilah developer nak bagunkn tempat ni lg.sobs sobs.. okay..i want to talk about my dreams since my previous entries sgt lah sedih..huhu..kesian blog..berhujan air mata selalu..hihi...okay lately saya rasa mcm in love sgt with CAMBODIA..i dont know why maybe sebab buku novel I LOVE YOU STUPID kot..walaupun kemboja negara yg x berapa megah sgt tapi Cambodia still has few interesting places to go..and ofcourse im gonna be there someday with my beloved people!huhu..tapi siapa? (=_=)' haha leave it here..saya sendiri pon xtahu..it will be answered in few more years..jengjengjeng..but ofcourse lah kita semua ada impian nak end up marrying someone that we love and go on a vacation together..i mean vacationssss..hehe.. okay this is a photo of my sister and her husband
dont they look sweet together?this photo was taken when they were on their way back to semenanjung..biasalah org duduk jauh2 ni..hihi..seronoknya...kalau dapat pergi somewhere with our beloved ones!huhu..hello future spouse!Lets wear shades together..and take as many photos as possible.mesti comel kan.. take me to any places that you like as long as i am with you i am always in the right place.. ecewah,mcm lagu pulak.. Take me to your heart take me to your soul Give me your hand before I'm old Show me what love is - haven't got a clue Show me that wonders can be true take me to your heart by michael learns to rock..hehe iklan sebentar.. (^_^)V okay sy nak start cerita tentang cambodia..okay there is one place yg sy teringin nak pergi ,the place is pantai otres..pantai yang paling tercantik dkt cambodia yg terletak di selatan..yieyyyyyyy okay apa yg special yg pasal pantai ni?haha sebenarnya tak kisah pun pantai apa,asalkan pantai atau pulau,then for me it shall be okay..saya sukaaaa pantai.suka pasir2 putih suka karang2 laut suka bila matahari terbenam tapi xsuka bila sunburn..hehe..org kata pantai belah2 sabah pon cantik...nanti boleh lah pergi melawat kak wawa kite then pergi berkelah2 dkt pantai sana..hahaha
.. okay sekarang ni sy tengah berangan ada dekat pantai otres.. bau air masin,deru angin kencang,bunyi ombak dan pemandangan yang sgt memukau.. seronoknya,nanti boleh ajak husband main dekat gigi air..and cuba tangkap buih2 seperti sabun yg terhasil dari hempasan ombak ke tepi pantai..lepas tu boleh main kejar2 and tolak2 dan kabooommmm dushhh masuk dlm air..mestilah yg terjatuh tu husband..hihihi..kesianya dia..rambut dah basah and jatuh ke bawah habis semua gel2 rambut..haha..okay main2 je..xsampai hati nak tolak husband sendiri..kalau nak tolak jugak biarlah tolak sama2. biar dua2 jatuh then lepastu boleh lah mandi dan berangan konon2nya kamilah pasangan duyung yang tercantik dan terhandsome di seantero cambodia..hahaha
okay kita cerita tentang tempat menginap di pantai otres..dekat kawasan tepi pantai otress ada beberapa buah khemah besar yang berwarna coklat cair dijadikan tempat penginapan. bukan resort ye..dari luar nampak buruk tapi bila dah bukak zip khemah ..taraaaaa kita akn terpegun bila tgk susun atur dalam khemah..berkarpet penuh warna merah dan katil bersaiz king putih..ehh sukanyaaa..haha saya suka warna putih..kalau boleh nak cadar warna putih,curtain warna putih and boleh taburkan kelopak mawar merah ats katil..okayy..serious best..nanti bilik tidur nak buat mcmtu..tapi tapi..putih kan cepat kotor..huhuhu.. okay sambung balik mengenai kawasan dalam khemah..ada katil putih yg empuk dan gebu yang ditabur kelopak mawar berbentuk hati..dan aroma wangian ros akan memenuhi setiap ruang..haha ofcourse lah ni set bulan madu..hahaha.. okay bilik air dia pula kat luar bersebelahan dengan khemah tapi saiz dia agak kecik dari khemah tadi.jazkuzi dan bath tub dalam khemah tu berlantaikan marmar bewarna hijau pekat dan mempunyai suluhan lampu yg sgt cantik dan romantik,dengan cermin2 besar,singki and tabletop..walaupun tak de sliding door kaca tapi ada bidai kayu yang berukir cantik kayu jati motif bunga kemboja(bunga negara cambodia tu sendiri) yang menutup ruang jakuzi,bath tub dan tandas. seronok kan..kat luar mcm khemah usang tapi dalam dia mcm 5 stars...hehe..dia berkonsep moden dan kombinasi tropika.bau wangi bunga ros and kelopak dia ditabur disekitar bilik air dalam bath tub dan juga jakuzi.. lagi best kalau ada tempat berspa...pamper diri sendiri..normally tempat berspa akan ada mcm2 haruman..an we can choose our massage oil..bestnya..massage and we fell asleep..dah la ada slow backgorund music..so relaxing..tapiii...mana boleh,kalau saya boleh la,i wont allowed my husband pergi massage.NO WAYY.haha.memang tak lah..i can do it for him..infact i love doing massage to the people i love..dulu cousin kite suka suruh massage dia =_= and dlu i owned many types of massage oil..even dekat sekolah pon kwn2 selalu ckp nak pergi spa aie,which is my dorm =_= haha.merepek kan..so i can do it for him.no other woman can touch my ma,if there is,memang kena watchaaaaa!! hahaha
okay habis dah cerita pasal tempat penginapan..malam2 boleh lah anda jalan2 dgn husband..menghirup udara segar tepi pantai..kalau datang ramai2 boleh ber bbq..buat daging bakar ke ikar bakar ke.apa2 lah..okay lepastu boleh suruh husband tolong cubitkan isi ikan..malas nak amik sendiri..time ni lah boleh mengada-ngada,buli2 sikit..ehh awak nak tuu...nak nii..yg tuu,yg ni..haha.okay tipu je..im not that fussy :)tapi kalau ber bbq lagi ramai lagi best kann..tapi,xromantik lahh..haha..okay pergi jalan2 dgn husband dulu nanti sekali sekala baru jalan2 ramai2..hihihi.. seronoknya jalan2 tepi pantai..sambil lipat kaki seluar separas lutut.main2 dengan pasir pantai.okay tipu..mcm lah husband nak bagi lipat kaki seluar kat tengah2 orang.haha..lepastu nanti boleh naik jet ski...yehuuuuuuuu..mestilah membonceng =_='harapan lah dia nak bagi kita yg bawak..tapi tak pa saya akan bonceng belakang dan kami akn membelah ombak laut sama2.ketawa sama2.jerit sama2 serentak dengan lambungan ombak dan jet ski sambil2 tu boleh la tgkmatahari terbenam.matahari yang cuba menyembunyikan dirinya.bertukar warna.kejap2 kekuningan kejap2 merah jingga.merah pekat dan akhirnya kelabu..wuwuw... T_T bestnyaaa tengok matahari terbenam dgn org yang paling disayangi....berangan je boleh sekarang.haha..
tak sangka kan kemboja ada laut yang begitu cantik.kalau dibangunkan betul2 mesti phuket pon kalah.Sihanoukville mempunyai tujuh buah pantai peranginan yg mempesonakan.Pantai occheuteal,Serendipity,Victory,Hawaii,Indeoendence sokha dan panati otres..pantai yg sgt cantik halus memutih..takpe kn sekali sekali kita pergi jalan jauh2..kita kerja keras..betul2,once in a while kita pamper kn diri kita pergi vacation :) tempat2 peranginan di dalam malaysia pun apa kurangnya...banyak tempat menarik yg kita boleh pergi..cuma kali ini saja je nk cerita tentang kemboja/cambodia..im so in love with it ever since baca buku ilus and my father pon baru balik dri kemboja awal bulan satu..mcm seronok je..huhu..my precious,sudi kah awak go on a vacation with me? :) i'l wait for the answer..whoever u might be..i always hope u and me are going to create many memorable memories together..